Terug15 juli 2024

QR-code menukaart voor horeca: boost je omzet met digitale menu's

Een QR-code menukaart is super handig maar niet iedereen ziet de voordelen. We schetsen hier de week in het leven van horeca ondernemer Jeff.

Maandag: Jeff's leverancier meldt een prijsverhoging op populaire dranken. Hij zucht bij de gedachte aan het bijwerken van alle menukaarten.

Dinsdag: Jeff's chef introduceert een briljant seizoensgerecht. Hij wil het meteen promoten, maar de nieuwe gedrukte menu's zijn net binnen.

Woensdag: Een gerecht nadert zijn houdbaarheidsdatum. Jeff zoekt een manier om het snel onder de aandacht te brengen.

Donderdag: Een populair biertje is tijdelijk niet leverbaar. Jeff's personeel moet dit handmatig aan elke klant vertellen.

Vrijdag: Jeff plant een weekendpromotie voor nieuwe cocktails, maar zijn menukaarten bieden geen ruimte voor tijdelijke aanbiedingen.

Zaterdag: Jeff wilt een aankomend evenement promoten, maar hebt geen efficiënte manier om dit te communiceren aan je gasten.

Zondag: Jeff merkt dat je social media accounts langzamer groeien dan je zou willen, ondanks je inspanningen maar weet niet hoe hij dit kan oplossen.

Herkenbaar? Je bent niet alleen. Veel horecaondernemers worstelen dagelijks met deze uitdagingen. Maar er is een oplossing die al deze problemen in één klap aanpakt: interactieve QR-menukaarten van Garçon.

De cijfers spreken voor zich

Volgens een studie van Comeos uit 2021 gebruikte 31% van de Belgische restaurants al digitale menu's, waaronder QR-code systemen.

- Een Europees consumentenonderzoek van Deloitte uit 2022 toonde aan dat 57% van de restaurantbezoekers de voorkeur geeft aan digitale of contactloze opties voor het bekijken van menu's en bestellen.

- Uit het Digital Economy and Society Index (DESI) rapport van 2022 bleek dat België op de 16e plaats staat in de EU wat betreft de integratie van digitale technologie in bedrijven.

Waarom kiezen voor Garçon's interactieve QR-code menukaart?

1. Realtime menu-updates: Pas je menu aan in seconden, niet in dagen of weken.

2. Uitgelichte suggesties: Zet je best verkopende items in de spotlight met de Garçon methode.

3. Evenementenpromotie: Communiceer upcoming events rechtstreeks via je menukaart.

4. Social media integratie: Vergroot je online aanwezigheid en volgersbasis naadloos.

5. Kostenefficiënt: Bespaar op herhaaldelijke drukkosten.

6. Geïntegreerd online bestelsysteem: Ontvang bestellingen direct op je tablet of pc.

7. Gratis vermelding op opcafegaan.be: Bereik een grotere groep potentiële klanten.

Ervaringen uit de praktijk

"Dankzij Garçon kunnen verschillende klanten tegelijk mijn menukaart bekijken op hun smartphone. De kaart aanpassen is snel en gemakkelijk. Een aanrader!" David De Backer, Saint James's Gate, La Roche

"Bestellingen komen binnen op onze iPad achter de bar. Grotere groepen kunnen elk individueel hun bestelling toevoegen aan hun gezelschap en wij krijgen deze in één bestelling binnen. Garçon is voor ons een echte meerwaarde!" Vincent ten Hove, Den Dijk, Haacht

Je kan in realtime aanpassingen uitvoeren op je menukaart. Ideaal als je bijvoorbeeld een nieuwe tijdelijke suggestie hebt of wanneer iets tijdelijk niet voorradig is. Ook voor de klanten is Garçon heel overzichtelijk." Jo De Bruyne, Philimonius, Aalst

Veelgestelde vragen

Verliezen we niet het persoonlijke contact?

A: Absoluut niet! Garçon is een hybride model waarbij een deel van de klanten nog bij de ober bestelt. Het sociaal contact en de glimlach van jou en je personeel blijven onvervangbaar.

V: Is een app nodig voor klanten?

A: Nee, Garçon werkt zonder app, wat de drempel voor je klanten zo laag mogelijk houdt.

V: Hoe snel kan ik operationeel zijn?

A: Met Garçon kun je je menukaart in minder dan 15 minuten aanmaken en implementeren.

De toekomst van je horecazaak met Garçon, de QR-code menukaart waarmee je meer verkoopt

- Pas prijzen en menu-items in realtime aan

- Lanceer flexibel dagspecials en promoties

- Promoot evenementen effectief

- Vergroot je social media aanwezigheid

- Ontvang en verwerk bestellingen digitaal

- Bereik meer potentiële klanten via opcafegaan.be

Klaar voor de volgende stap?

Ontdek hoe je met Garçon's interactieve QR-code menukaarten je zaak kunt moderniseren, efficiënter kunt werken en de klantervaring kunt verbeteren. Start vandaag nog en ervaar zelf hoe eenvoudig het kan zijn.

Heb je nog vragen over het implementeren van Garçon's QR-menukaarten in je zaak? Laat je contactgegevens achter en we helpen je persoonlijk verder. Samen tillen we je horecazaak naar het volgende niveau!

image by freepik