Blog

Met flyers en stickers jouw event of actie promoten

Promotie is wel zo belangrijk om een evenement of speciale actie in de horeca goed op de kaart te zetten. En wat werkt er beter dan tastbare, visuele middelen zoals flyers en stickers?

Help, wat doen bij een negatieve beoordeling van mijn horecazaak?

Je geeft dagelijks 100% van jezelf? En toch komt er een negatieve beoordeling over jouw zaak. Je begrijpt er niets van. Je bent nu misschien verward, kwaad of teleurgesteld.

Moet je de menukaart meteen wegnemen na de bestelling van je klant?

Neem jij na de bestelling van je klant de menukaart meteen weer weg? Of laat je ze liggen zodat klanten achteraf eenvoudig iets bij kunnen bestellen? Beiden hebben zo zijn voor- en nadelen. We overlopen ze even voor jou zodat jij de beste keuze kan maken voor je zaak.

Appartement huren in Brussel: 7 belangrijke tips

Brussel is een populaire keuze voor huurders vanwege de centrale ligging, rijke cultuur en diverse werkgelegenheid. Een appartement huren in deze stad kan echter een uitdaging zijn zonder de juiste voorbereiding. Hieronder volgen enkele nuttige tips om je te helpen bij het vinden van een geschikte huurwoning in Brussel.

Hoe waterfiltratiesystemen de ervaring voor gasten kunnen verbeteren

In de horeca van vandaag is de kwaliteit van het water net zo belangrijk als de kwaliteit van het eten. Water is een essentieel onderdeel van de ervaring die je gasten in jouw horecazaak hebben, van het water dat gebruikt wordt om te koken tot het glas water dat aan klanten wordt geserveerd.

Hoe werkt een QR-menukaart?

Een QR-menukaart of digitale menukaart is beter dan een papieren! Niet voor ons, maar voor jou en je klanten. Hoe werkt dit? Wat zijn de voordelen? En hoe schakel je zo’n digitale menukaart in in je zaak? Lees er alles over…

QR-code menukaart voor horeca: boost je omzet met digitale menu's

Jeff is een hardwerkende horeca ondernemer. We volgden hem een week terwijl hij elke menukaart aanpassing minutieus voor ons logde:

Uit eten met kleine kinderen, do of don't?

Iedere jonge ouder kent het; je wordt uitgenodigd voor een etentje en jouw kindje krijgt na een tijdje de drang om van de tafel af te dwalen. Voor jonge kinderen is zo'n -vaak best- lange zit bijna onoverkomelijk; ze moeten even bewegen en op onderzoek uit. Helaas vormt dit niet zo'n goede combinatie in menig eetcafé of restaurant. Hoe bereid je je voor op een fijn restaurantbezoek met jonge kinderen?

10 tips om als horecazaak het maximale uit het EK voetbal te halen

Het EK in Duitsland komt dichterbij dus tijd om even stil te staan en na te denken over deze opportuniteit voor jouw horecazaak. Het EK start op vrijdag 14 juni 2024 en eindigt op zondag 14 juli 2024.

Hoe vaak moet ik als horecazaak op Facebook posten?

Volgens Digimeter gebruikt 55% van de Vlamingen dagelijks Facebook. Je Facebook pagina regelmatig updaten is dan ook van vitaal belang als je gratis je zaak wil promoten. Volgens Social Insider bereik je per Facebook post echter maar 5 à 6 % van je volgers. Daarom is vaker posten noodzakelijk. Wat je kan posten, belichten we in deze blogpost.

Optimaal genieten van een dagje Brussel

Brussel, de bruisende hoofdstad van België, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, diverse culturele erfgoed en natuurlijk, heerlijk eten. Of je nu een dagtrip maakt of wat langer blijft, er valt altijd iets nieuws te ontdekken in deze levendige stad. Om het meeste uit je tijd te halen, hebben we een aantal tips en aanbevelingen samengesteld om je dagje Brussel onvergetelijk te maken.

5 tips voor verlichting in je restaurant

Wanneer we in een restaurant eten, merken we meestal niet eens de verlichting. Maar als de verlichting helemaal niet klopt, krijgen we zeker het gevoel dat er iets niet klopt. Met andere woorden: we merken niet altijd goede verlichting op, maar wel altijd slechte verlichting. Blijf lezen om meer te weten te komen over onze beste tips en trends om de sfeer in je restaurant te verbeteren door middel van verlichting.

De invloedrijke factoren op de smaak van whisky

Whisky, een geliefde drank over de hele wereld, staat bekend om zijn complexe smaken en aroma's. Maar wat bepaalt eigenlijk de smaak van deze geestrijke drank? Het antwoord op die vraag is een fascinerende reis door een scala aan factoren, van de grondstoffen tot het productieproces en zelfs de opslagomstandigheden. Laten we dieper ingaan op enkele van de belangrijkste factoren die de smaak van whisky beïnvloeden.

8 tips voor een vol terras bij mooi en minder mooi voorjaarsweer

Hoe zorg je voor een vol terras bij mooi én minder mooi voorjaarsweer? Ontdek het aan de hand van deze 8 tips.

De Opkomst van Koffiebars in het Belgische Landschap

In het hart van België's bruisende steden en gezellige gemeenten ontstaat een nieuwe trend die de traditionele horeca scene transformeert. Koffiebars, ooit slechts niche plekken voor de echte koffiekenner, zijn snel uitgegroeid tot de nieuwe sociale hotspots voor een breed publiek.

Tips voor het kiezen van het perfecte tafelblad voor jouw café

Is het de hoogste tijd om het interieur van jouw café onder handen te nemen? Bijvoorbeeld omdat je na vele jaren succes met een ander concept aan de slag gaat? Of omdat je op korte termijn de sleutels van een nieuw café in ontvangst mag nemen?